Neden Geri Dönüşüm?

16 Haziran 2022

Kullanım ömrüni tamalamış, işlevi bitmiş ve yıpranmış bir ürünün, tekrar işlenerek hammadde olarak kullanılmasına geri dönüşüm denilmektedir.

Geri dönüştürülen ürünler büyük oranda enerji tasarrufu sağlamaktadırlar. Kullanılmış kağıt çantaların geri dönüştürülmesi ile hava kirliliği, su kirliliği ve su kullanımı oranlarında ciddi azalmalar olmaktadır. Örnek olarak bir kullanılmış kağıt ve karton çantanın tekrardan kağıt hamuruna katılmasıyla ortalama 7 ağacın kesilmesi önlenebilmektedir.


Dünya üzerinde her geçen gün, plastik poşet kullanımı azaltılmakta, bunların yerine kağıt ve karton çanta kullanımı yaygınlaştırılmaktadır. Ülkemizde de her geçen gün kağıt çanta kullanım oranı artmaktadır. Bilinçlenen toplumumuz, kağıt ve karton çantaları çevre dostu ve geri dönüşümü nedeniyle daha fazla tercih etmeye başlamıştır. Monopack Kraft Kağıt çantalar, doğada çok kısa süre içerisinde yok olmaktadır. Monopack ürünleri doğaya ve çevreye zararsız, geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmektedir.

Nasıl Yardımcı Olabilirim?
1
Teklif İstiyorum Teklif İstiyorum